תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 
פוקאצ'ה  


 
  


החומרים:

1 קילו קמח
50 גרם שמרים יבשים
2+2/3 כוסות (650 מ"ל) מים                       
1 כף מלח 

1/2 כוס שמן זית



שלבי ההכנה:

1. מכניסים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות.

2. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומ
ניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.

3. בוצעים חתיכות בגודל הרצוי מרטיבים את הידיים בשמן ומרדדים ידנית או  לעובי 1/2 סנטימטר או עד העובי האהוב, כאשר

הרידוד בעיקר במרכז הבצק ובשוליים נוצר חלק עבה ומוגבה.

4. על השוליים המוגבהים מוסיפים תערובת של מלח גס, שומשום, קצח, זרעי פשתן  וזרעי חמנייה ומעט

זעתר מוכן.



לתוספת אנטי פסטי:

מטגנים בשמן זית: פרוסות חצילים מטוגנות, פלפלים, פרוסות שום, בצל אדום/לבן, קישואים ובטטה, מוסיפים במהלך הטיגון

רוזמרין טרי, מלח גס, אורגנו טרי, מיורן ומרווה ומטגנים עוד מס' דקות.  מוסיפים לקראת הסוף 3 כפות עגבניות מרוסקות או רסק, מקררים מעט ומורחים על מרכז הבצק ואופים ב-200 מעלות לכ- 15 דקות או עד שמוזהב בשוליים ובתחתית הבצק.



לשדרוג (מתכון לאלון):


ניתן ללוש את הבצק ראשונית ולהתפיח חצי שעה, להוסיף לבצק:

15 עגבניות מיובשות קצוצות יחד עם 10 גבעולי תימין ושני עלי בזיליקום 

ללוש שוב על מנת להכניס את המרכיבים לתוך הבצק בצורה אחידה ככל האפשר

ולאפות כלחם או לשטח כפוקצ'ה עם המרכיבים בפנים (להוסיף שמן זית לפני ההגשה)





                                                            








 
 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים