תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 

 פאי שוקולד - עם כל הפטנטים

עיצמו עיניים וחישבו : מה הייתם רוצים לאכול לצד הקפה שלכם ?  עוגייה פשוטה?  עוגת קצפת ?
ואולי פאי שוקולד מפנק, עם תחתית פריכה של בצק קרמי ונמס בפה, יחד עם שפע של שוקולד נוזלי בציפוי, שבחימום קטן הופך לנפלא, נוזלי ומתקתק.
אז לפניכם פאי שוקולד, מהבצק ועד הציפוי. 


לבצק פריך:

200 גר` קמח

100 גר` מרגרינה

1 ביצה שלמה

5 גר` מלח

1 כף מים

20 גר` סוכר


אופן ההכנה:
במיקסר מכניסים ומקציפים ראשונים במהירות גבוהה  את הסוכר המרגרינה והמלח למספר דקות עד לאיחוד, מוסיפים את הביצה מעורבבת במים במידות קטנות ומעבירים לאחר איחוד הביצה והמים למהירות נמוכה.  מוסיפים קמח במספר פעימות  עד שנבלע ולא יותר.

נותנים לבצק לנוח בחוץ בחורף או במקרר בקיץ לחצי שעה.

מרדדים לעלה בעובי 1/2 סנטימטר, מניחים על תבנית בעזרת מערוך ומצמידים לדפנות.   כאן אפשר להשתמש באפייה עיוורת שמשמעותה להכניס משקולת בדמות קטניות על הבצק ולאפות לכ-5 דקות עד שהבצק מתקשה (על מנת שלא יפלו הדפנות).  את הקטניות נניח על שכבה כפולה של נייר כסף שהנחנו על הבצק.

לאחר האפייה העיוורת מורידים את נייר הכסף ואת הקטניות ואופים עוד 5 דקות לאפייה טובה גם לתחתית שהייתה תחת נייר הכסף.

חשוב: האפייה צריכה להיות  חלקית, מאחר ויש אפייה נוספת לשוקולד בתוך הבצק.

במקביל לאפייה, מכינים את מלית השוקולד שתיכנס לבצק ולשם כך צריך:


מרכיבים:
100 גרם מרגרינה

              100 מ"ל שמנת (כחצי)

             100 גר` שוקולד מריר (רצוי איכותי, כ-60% מוצקי קקאו)

             50 גרם קמח

             100 גרם סוכר

             3 ביצים שלמות

הכנה:

מקציפים במיקסר 3 ביצים שלמות עם 100 גרם סוכר, מהירות גבוהה כ-10 דקות. 
מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הגנאש (לאחר שהוספנו לכול 100 גרם שוקולד ו-100 שמנת  גם 100 גרם מרגרינה והתכנו הכול בבן-מרי) לערבוב אחיד ואז את 50 גרם הקמח בקיפול זהיר. 
אפשר לצקת הכול לבצק פריך ולאפות עוד 10 -15 דקות בחום בינוני (170 מעלות)או  לאפות לבד ללא בצק פריך בתחתית ונוצרת עוגת שוקולד חמה.

אם אופים לזמן קצר יותר, נותר חלק רך שבמיקרו ל-30 שניות הופך אותו לנוזלי ויוצר עוגת שוקולד חמה מדהימה.

 

למעוניינים בתוספת שוקולד, ניתן להוסיף גנאש מעל השוקולד שמורכב מ:

70 גרם שוקולד מריר ו-50 גרם שמנת 38% הנמכרת בחנויות. 

מרתיחים את השמנת, שופכיםאת השמנת מעל השוקולד ומערבבים עד לנוזל מבריק.

שופכים מעל הפאי אחרי שהתקררה מעט

 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים