תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 
עוגת תאנים ושוקולד... כי אם כבר להתמכר

 
הן שילוב של מתקתקות ופיצוחיות.

הן תפרחת שנראית כמו פרי.

הן נחשבות לאחד משבעת המינים, שבהם התברכה הארץ ואנחנו אכן יודעים ליהנות מהן
בשלל מאכלי עדות וכיף במטבח.

הן בנות משפחה של הפיקוס, וצורת הפרי הפגה זהה רק שבפיקוס הפרי קטן יותר
מהתאנה למאכל.

בשילוב עם בצק שומני ונימוח, המרקם הנעלם משהו עד קראנצ'י של התאנה מתבלט היטב
והופך כל ביס לחווייה שיודעי דבר מספרים עליה תוך כדי עצימת עיניים.

התאנים הן פרי מדהים בעל סגולות רבות ואיכויות שמשתלבות בכל מאכל, מבשר ועד
תבשילי פירות. הן נאכלות טריות ויבשות, מתוקות וללא תוספות כלל, עם אורז ובמילוי בשר
ודברים טובים, ועוד נדבר רבות עליהן במהלך העונות.
 
אז הייתי בשוק בשבוע שעבר, טיילתי בין הדוכנים ונדהמתי משפע ומהמבחר של התאנים
בשיא העונה (זה כל הכיף ליהנות מהפרי בשיאו ולא כזה ששהה במקררים שנה שלמה).

יש ירוקים ויש חומים ויש אדומים ואין ספק שישנם עוד זנים בעולם שכלל לא מגיעים לארץ.

 
הרמב"ם בספרו "מרפא הבושם" טוען לסגולות רבות לתאנים, בין השאר התאנים מהוות מזון
טוב לסובלים מעצירות, שכן יש להן השפעה משלשלת בזכות ריבוי הסיבים.

התאנים הן מקור טוב למגנזיום, אשלגן, סידן, ברזל ועוד סודות מהטבע.

במאה גרם תאנים טריות יש כ-40 קלוריות ובאותה כמות של דבלים יש 220 קלוריות.

 
ומה עושים עם תאנים ?
מניחים אותם על קרש חיתוך, חותכים את הגבעול העליון והתחתית שלעיתים אינה יפה,
ופשוט אוכלים הכל.

יש המקפידים משיקולי כשרות (ומחשבות שליליות) וטוב שכך, לפתוח את התאנה ולהסתכל
שאין בה חרקים כלשהם, שכן היא יכולה בקלות להיות נגועה.

אין כמו תאנים ופיתה חמה לארוחה, כשרוצים לסגור פינה בבית הוריי, והשנה אין ספק,
התאנים רבות יותר, מתוקות יותר ועסיסיות מאין כמותן.


 
אז יש לי בבית קילו תאנים (ומעט פחות אחרי שהילדים חיסלו חלק), וכל המצרכים למסה

של עוגה אנגלית במילוי תאנים ובשדרוג של פתיתי שוקולד מריר משובח.


והמתכון, הריהו לפניכם :


 
החומרים לשתי עוגות בינוניות:
3 ביצים מס' 1 (L)
250 גרם סוכר
250 גרם שמן / מרגרינה / חמאה
1 כפית תמצית וניל (מקל וניל אמיתי)
1 כף רום אמיתי
5 טיפות תמצית שקדים
2 טיפות מי ורדים
350 גרם קמח
5 גרם אבקת אפיה
8 תאנים בשלות
50 גרם שוקולד משובח (לפי הטעם)
 


 
אופן ההכנה :
מחממים תנור לחום של 180 מעלות
מקציפים יחד את הביצים, השמן, הסוכר וחומרי הטעם לקצף טוב ואיכותי (כ03 דקות
במהירות בינונית)
מערבבים את הקמח יחד עם אבקת האפייה מוסיפים בשני פולסים לנוזלים במיקסר
זורים מעל הבצק פתיתי שוקולד באופן אחיד
מוסיפים מעל תאנים חתוכות לשישיות (חותכים לשתיים ואח"כ כל חצי לשלושה פלחים יפים)
דוחסים מעט לתוך הבצק, אך לא עמוק מדיי
אופים בחום של 180 מעלות ל-20 דקות (אפשר בסיום להגביר את החום ל-200 מעלות
לזמן קצר להשחמה יפה) עד שהמרכז קשה למגע ולא שוקע.
ממתינים 5 דקות ומגישים חם, דביק וריחני לשולחן בליווי כוס תה / נס חם
 


 
בתיאבון וחג שמח ומתוק של תאנים בשיא עונתן
שתהיו כגזע תאנה חזק ומשובח
ותדעו רק טוב ולבלוב כעלי תאנה
 
 
 
יובל השוקוהוליק
לסדנאות אפייה, בישול ושוקולד
www.Chocoholic.co.il
 
 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים