תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 
לחיות בארץ  להרגיש  איטליה
 מתכון לסלט פסטה איטלקי


איטליה!

יש שיגידו שלהיות בחו"ל זו המטרה ולא האמצעי, רק לברוח ולא לשמוע את הצרות והחדשות כל יום.

מבחינתי, אין לנו מה לקנא בעם האיטלקי ובארצם.  אם שמים בצד את תלאות הצבא והדאגה הקיומית, נותרת לנו ארץ שיש הרבה במה להתגאות בה.

צריך להבין, שבארץ  מלבד השפה ברחוב והפסלים הרומים השלמים, אין לנו במה לקנא בעם האיטלקי.

הזיהום הוא אותו זיהום אוויר בערים הגדולות, הכפרים והירוק בדרכים הצפוניות כבר הפך להיות דומה יותר ויותר והאוכל.... הו.......האוכל...

האוכל נעשה דומה והמתכונים מתפתחים אצלנו במטבח האיטלקי, לא פחות מהמטבח האיטלקי האוטנטי.


כמובן, שהתחושה לשבת על ספסל בכיכר באיטליה, ליד מזרקות שופעות מים ותיירים, וקללות באיטלקית מעל לראש שונה מלב ת"א בביסטרו ברחוב סואן

וההפגנות כל הקיץ, אבל האוכל....

מסתבר שארץ המגף אינה רחוקה כמו שחשבתם מבחינת הקולינריה.

מטבחים רבים מציעים רביולי תוצרת בית, במילויים מגוונים ומשודרגים בכל שנה ע"י מיטב השפים, פוקצ'ות הפכו לטרנד שמחליף את הפיצות הסטנדרטיות

ואפשר להתענג על גלידה איטלקית, עם מכונות איטלקיות ממש כמו באיטליה.

האקלים האיטלקי דומה מאוד ומגוון מאוד מהדרום ועד הצפון כמעט ממש בדומה לנו, והמזג החם האיטלקי מביא כמו אצלנו לשחרור קיטור ברחובות

ובכבישים.



אז איך מתקררים?

מכינים סלט קריר וצונן של קיץ, עשיר בעלים ובירקות בסגנון איטלקי, פשוט להכנה וקריר וצונן מהמקרר, לוגמים מיץ קפוא הישר מהמקפיא ויושבים על

מרפסת במשקפי שמש
made in Italy ומכוונים לערוץ איטלקי באינטרנט או מוצאים ביוטיוב כמה שירי איטליה שלא נס ליחם.



 
אז הנה מתכון לסלט פסטה איטלקי, אמיתי ממש כמו באיטליה והצעה לקישורים  לשירים איטלקי אמיתיים, שינעימו את זמנכם בזמן ההכנה:


http://www.youtube.com/watch?v=L8WePi3iRM4

http://www.youtube.com/watch?v=6hTVG3qC4RE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Wx3R0vUDG68&list=UU-6TzsYLnG8R-K-r-rVaaeA&index=1&feature=plcp
 

 
מצרכים לסלט פסטה איטלקי

1/2 קילו פסטה פרפלה (צורת עניבת פרפר) או פוזילי (צורת ביסלי גריל)
כוס עגבניות שרי חתוכות לשתיים או ארבע
1 גמבה אדומה חתוכה רצועות קצרות
1 קופסת שימורים של לבבות ארטישוק חתוכים לרבעים
200 גרם זיתים שחורים מגולענים חתוכים לחצי
6 בצלים ירוקים קצוצים לטבעות
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 כפות חומץ בלסמי
7 כפות שמן זית כתית מעולה
11/2 לימונים (מיץ לימון סחוט טרי)
מלח ופלפל לפי הטעם
200 גרם גבינת מוצרלה
100 גרם גבינת פטה
צרור עלי בזיליקום טרי
 
אופן ההכנה:

מבשלים אל דנטה (כמעט רך לחלוטין), הפסטה ממשיכה להתבשל את הפסטה במי מלח (על כל סיר מים כף גדושה מלח )
מערבבים את כל חומרי הרוטב (חומץ בן יין, חומץ בלסמי, שמן זית, מיץ לימון,)
מערבבים את ירקות הסלט (מלבד העגבניות) עם הפסטה ומערבבים קלות
מוסיפים את עגבניות השרי אחרונות  ואת הגבינות חתוכות לקוביות
מוסיפים את חומרי הרוטב מעל על כל הירקות והגבינות  ומערבבים שוב
מוסיפים מלח ופלפל ועלי בזיליקום לקישוט ובוחשים קלות בכף עץ לסלט
 
מכינים לימונדה ממיץ מלימון אחד וכף גדולה סוכר, 3 עלי נענע קצוצים או טחונים היטב, קוביות קרח לטחינה בבלנדר (או להשאיר בפריזר עד שנוצר ברד)
יושבים עם קערית סלט ונהנים מהקיץ
 


בתיאבון

מי ייתן והשקט האיטלקי ישוב לרחובותינו (בלי הצרות של המאפיה והשחיתות כמובן)
 
 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים