תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 

לזניה כשרה לפסח
המתכון הבא בא לספק את אוהבי הלזניה


אשתי למשל, החליטה שאנחנו עוברים את הפסח הזה בקלי קלות וכיאה לחברה בקבוצה של שומרי משקל, הכנתי לה הפסח לזניה צמחונית, קלה וכשרה לפסח.

הלזניה הזו הוכנה בהשראת מסעדת בר בהר בתחילת המסלול של נחל קטלב ולא ניתן להבחין כלל שנעשתה ממצות במקום בצק פסטה.

הלזניה עשוייה שכבות של מצות וביניהן תוספות טעימות וניתן לשנותן כיד הדימיון, ולשלב בגבינות מסוגים שונים.

תהנו מהמשחק ותנסו לגוון, כי אפשר לאכול בכיף, לאכול טוב ולאכול מעט, צריך רק לתת לנשמה שלנו את החוויה שבחידוש בכול תקופה.

למתכון הלזניה במגש מלבני באורך כ-30 ס"מ יש להכין מראש את המצרכים הבאים:

2 בצלים גדולים קצוצים דק

פטריות חתוכות לפרוסות דקות (סלסילה אחת)

בטטה פרוסה דק שבושלה כ-15 דקות במים

קישוא אחד פרוס דק

300 גרם גבינה צהובה קלה (5% או 9% לפי הטעם) מגוררת

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת

קופסה גדולה של עגבניות  מרוסקות

שמן זית או שמן קנולה

6 מצות קלות

מלח לפי הטעם ולחץ הדם


אופן ההכנה:

מטגנים במחבת בנפרד את הפטריות, הבטטה שבושלה ואת הקישואים יחד עם הבצל, מניחים בצד ושומרים למילוי שכבות הלזניה.

מכניסים לסיר מעט בצל ושמן ומטגנים את הבצל קלות.  מוסיפים מעל את קופסת העגבניות המרוסקות ושתי כוסות מים ומספר עלי תימין, בזיליקום, מיורן ואורגנו.

מבשלים מספר דקות ומקפידים על נפח נוזל גדול (כ-3 ליטר נוזל), מאחר והמצות סופגות יותר מבצק הפסטה.

שופכים מעט מרוטב העגבניות  על המגש ומניחים ועליו מצות.  יש להתאים כמובן את מבנה המצות למבנה המגש, ליישר ולשבור (דמיינו שזו עוגהת גבינה שאתם מיישרים).

שופכים שוב מעט מהרוטב על המצה ומוסיפים פרוסות בטטה ומפזרים מעליהם את הגבינה הבולגרית.

מניחים מעל שוב ברוחב לב, שכבה של רוטב עגבניות ומעליה בצל מטוגן עם קישואים ומעל גבינה צהובה קלה מגורדת ושוב שכבה של מצות (משאירים מעט גבינה צהובה לחלק העליון).

ניתן להמשיך כך עד אין סוף ולבנות מגדל בבל, אבל בגלל גובה התבנית ובגלל עובי הלזניה המשפיע על כמות הקלוריות בה, נעצור כאן.

כמובן שתבנית גבוהה יותר ורצון בשכבות רבות יותר יאפשרו לכם להמשיך ולשחק.

נוסיף רוטב עגבניות ברוחב לב ומעל פטריות מטוגנות וגבינה מגוררת ואם יש עוד רוטב, נוסיף גם אותו.

חשוב להקפיד על כך שגובה הלזניה לא יהיה יותר גבוה מהתבנית, כי הנוזל של הרוטב מבעבע ועשוי להישפך בתנור.

חשוב לאפות את הלזניה זמן של כ-40 דקות לפחות, על חום בינוני של 180 מעלות, כדי שהנוזל לא יתאדה מהר, לפני שהוא נספג במצות והופך הכול לערימה יפה של שכבות טעימות המשתלב יפה בפה.

ניתן לשלב ברוטב העגבניות שמנת בישול, לאלה שהקלוריות לא מעניינות אותם או להחליף או להוסיף ירקות בירקות כגון: חצילים, גמבה קלופה שנצלתה בגריל, גזר  ועוד ועוד.

מחכים מעט שיתקרר ומגישים בליווי סלט ירוק על מצה ואייס קפה קר בצד, כיאה לפסח חמסיני מטריף המבשר קיץ חם עוד יותר.


בתאבון

יובל

 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים