תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 

 

טראפל  בזיליקום עדין וקרמי

 

שוקולד וזיתים ???
 
מפתיע, אבל אפשרי !

אז מי שרוצה טעימה של שוקולד מיוחד, מלא בטעמים חדשים שנחשוף כאן בהדרגה, מוזמן להתלהב.
 
אז הנה מתכון של גנאש מעולה למילוי פרלינים או לטראפלים מדהימים:
 
המתכון :
 
200 גרם שוקולד מריר, 60% לפחות
70 מ"ל שמנת 38%
10 זיתים שחורים מרוקאים (שהוצאנו את הגלעין וטחנו בעדינות את הליבה ללא הקליפה)
2 עלי בזיליקום טריים
 
דרך ההכנה:
 
מרתיחים את השמנת על סיר.
בזמן הרתיחה ורק לדקה אחת, מכניסים את עלי הבזיליקום ואת מחית הזיתים השחורים שהוצאנו מפנים הזית.

מוציאים החוצה את עלי הבזיליקום מהשמנת הרתוחה ושופכים את השמנת המכילה את הזיתים ואת טעם הבזיליקום.
מערבבים עד לאיחוד את התערובת ושופכים לשקית זילוף, אם רוצים לזלף לתוך פרלינים, כמו בתמונה.

אם רוצים להכין טראפלים, שופכים למגש צר וגבוה (כמו של קערית סלט קרמיקה 10 על 5 ס"מ) עד, שהתערובת תגיע עד לגובה של כ-2 ס"מ ומכניסים למקפיא עד שמתקשה לחלוטין. לוקחים עם כפית כמות לכדור בקוטר כ-3 ס"מ, מגלגלים לכדור וטובלים בשוקולד  חלב מטומפרר אם מגלגלים בקקאו או בפולי קקאו גרוסים, או באבקת סוכר (כול אחד לפי טעמו).

מניחים על משטח שיש בחדר קר כ-20 דקות וממתינים להתקשות.

בתאבון שיהיה ומלא בחדשנות.
יובל
לפרטים נוספים על סדנאות שוקולד ואפייה של שוקוהוליק - יובל חדד 054-6401090 -

 

פורסם במקור בבלוג שלי בתפוז ב-27 ביוני 2009
 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים