תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 

עוגת דבש בתוספת תבלינים ובעיטור פרחים אכילים
(כמות: 25 תבניות מיני אינגליש קייק)


החומרים:
200 גרם סוכר חום
400 מ"ל  שמן (כוס וחצי)
7 ביצים
1 כוס דבש
500 גרם קמח
20 גרם אבקת אפייה
1 כפית מחוקה קינמון
1 כפית מחוקה ג'ינג'ר טחון
קמצוץ ציפורן
1 כוס תה צמחים ותבלינים ( פרחי לימון או תפוז, נענע, לואיזה)
חופן תאנים טריות חתוכות דק
 
פרחי בגוניה פורחת-עד, אמנון ותמר לקישוט
 
 
אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
מנפים יחד קמח ואבקת אפייה בקערה גדולה.
טורפים בקערה נפרדת ביצים עם שמן (למדוד ראשון לפני הדבש, באותה כוס מדידה, כדי שהדבש יחליק החוצה), דבש, סוכר, קינמון, ג'ינג'ר וציפורן.
יוצרים גומה בתערובת הקמח, ויוצקים אליה את הנוזלים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. יוצקים תה רותח לתערובת בפעמיים שלוש, וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה ודלילה. מערבבים פנימה תאנים ומערבבים בעדינות
יוצקים מיד את הבלילה לתבנית משומנת בתרסיס שמן. מקפידים שגובה הבלילה לא יעלה על שני שליש מגובה הדפנות, כי העוגה תופחת מאוד במהלך האפייה. אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש כמעט לגמרי (עם פירורים לחים). 

 
 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים