תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 
 
טירמיסו (הרם אותי באיטלקית)
פינוק בשכבות בישקוטי בטעם קפה וקרם שמנת מתקתק








 
טירמיסו היא עוגת שכבות המורכבת מבישקוטים, אספרסו, גבינת שמנת טבעית או מסקרפונה סוכר וליקר אמרטו. נהוג להרכיב את העוגה לסירוגין מן הבישקוטים הטבולים בליקר ובקפה ומן הקרם העשוי מהביצים ומהגבינה. לאחר מכן נהוג לפזר קקאו מעל העוגה.
למשתתפים בסדנאות שוקוהוליק ידוע, שאצל שוקוהוליק מחליף את הקקאו גנאש מצויין, משוקולד מריר 73% איכותי ומתקתק.

מקורו של הטירמיסו ככל הנראה במתכון שהומצא בסיינה לרגל ביקורו בעיר של הדוכס קוזימו די מדיצ'י השלישי שהעביר את המתכון לקונדיטור בפירנצה ומשם הגיע לכל איטליה. גרסתו העדכנית הומצאה בשנת 1971 בעיר טרוויזו, במסעדה בשם "לה בקריה". הקינוח היה הצלחה גדולה ומהר מאוד נפוץ בכל איטליה ובעולם כולו. 

הטירמיסו הוא קינוח פופולרי ובסדנאות שוקוהוליק מכינים המשתתפים את המתכון (בכוסיות אישיות או במגש גדול מלבני) יחד לקראת סיום הסדנא, הקינוח מוכנס למקפיא והוא מוחזר לאורחים בסיום הארוחה קפוא למחצה (סמיפרדו) כנהוג באיטליה.

ניתן לקשט בתות או דובדבן לפי העונה...


המתכון פשוט ומרכיביו (ל-10 איש):

מגש מלבני 30"מ או 10 כוסיות קינוח גבוהות ובנפח של 200 מ"ל
חבילת בישקוטי (רצוי שתי אצבעות לאדם)
כוס אספרסו או נס קפה איכוי וחזק בקערה
4 כפות סוכר
חצי קילו גבינת שמנת טבעית או מסקרפונה
1 מיכל שמנת מתוקה 38%  500 מ"ל
1/2 קילו שוקולד
250 מ"ל שמנת מתוקה

מהלך ההכנה:

מכינים כוס אספרסו ואז מעבירים לקערה ומוסיפים לקערה גדולה ומוספים 300 מ"ל מים + 30 מ"ל ליקר אמרטו ו- 2 כפות סוכר, בוחשים היטב ומניחים בצד.

מכניסים לקערה נוספת את השמנת, גבינת השמנת והסוכר, מקציפים, בתחילה בעדינות ואחר כך יותר מהר עד שמקבלים בלילה סמיכה ואחידה.

מתיכים בקערת זכוכית במיקרו שוקולד ולתוכות מכניסים את השמנת ומערבבים בעדינות ליצירת גנאש אחיד ומבריק (מעבירים לשקית זילוף, לא חובה).

בקערה מלבנית או בכוסיות אישיות מכניסים שכבה מהקצפת, מעליה מניחים בישקוטים שהוטבלו בנוזל הקפה הטעים והמתקתק ל-3 שניות, ממשיכים בשכבה של קצפת מעליה ושוב שכבת בישקוטי וקצפת בשכבה אחרונה.

מעל מפזרים את הגנאש, ניתן להניח מעל תותים או דובדבנים בעונה (למעוניינים בקקאו המסורתי, ניתן לפזר מעל בעזרת מסננת קטנה )

בהנאה רבה.



בקרוב סרטון מתכון מצולם ללקוחות שוקוהוליק הרוצים תזכורת מתוקה מהסדנא.



יובל, שוקוהוליק 0546401090

 
 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים