תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 

קיש גבינות בצל ופטריות

 

בצק פריך לקיש  
 

החומרים:

100 גרם מרגרינה / חמאה

1 כפית שטוחה סוכר

1 כפית שטוחה מלח

1 ביצה + חלמון

1-2 כפות מים או שמנת (חלבי/צמחי)

200 גרם קמח


שלבי הכנת הבצק:

מכניסים את השומנים ומלח וסוכר במיקסר עם וו K במהירות בינונית

מקציפים את הביצה, כך שתיבלע לאיטה במהירות נמוכה בשומן המוקצף

בסיום הכנת התערובת, מוסיפים קמח למספר פולסים קצרים עד בצק מוכן ואחיד

כדאי להכניס למקרר כשעה או 10  דקות במקפיא לפני עבודה ורידוד

 
 

שלבי אפיית הבצק: 

מרדדים לעובי כחצי סנטימטר, מקמחים ומגלגלים על המערוך ומעבירים על התבנית

מחוררים במזלג

אופים חלקית באפייה עיוורת (בעזרת קטניות ונייר כסף), לכ- 15 דקות

 

מוסיפים קוביות מוצרלה ופטה למרכז הבצק האפוי

3 פטריות גדולות ובצל קצוץ אחד - מטוגנים מעט בשמן זית

ומכינים את מילוי השמנת


 

החומרים: למילוי על בסיס שמנת לקיש

3 ביצים

250 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת 15%)

2 כפות קמח

קורט מלח

מכניסים הכול לבלנדר, במהירות גבוהה כדקה ושופכים את כל התערובת על הבצק, הגבינות והירקות (כמעט עד הסוף, מאחר והמילוי גובה מעט).

 

 

אופים עוד עד שהמילוי משחים, תופח ומתקשה מעט

 

בתאבון  וחג שבועות שמח

 

 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים