תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 
פטריות יער ממולאות בסגנון איטלקי
כמו פטריות אחרי הגשם...


 
 
כמו פטריות אחרי הגשם, הוא ביטוי המצביע על התנאים לגידול פטריות

כביולוג מולקולרי וכמורה לביולוגיה כבר 15 שנה, נחמד לראות פטריות בטיולים שנתיים,

בעיקר כשילדים מראים לי אותם ומתלהבים בדיוק כמוני מהמראה המרהיב שלהן והמגוון העצום שלהן בטבע.  

באביב גם בשווקים "פורחות" היום פטריות במגוון צורות וצבעים, מיובאות מרחבי העולם או מגודלות כאן

בחוות פטריות, כמו החווה בתקוע בטכניקות חדשניות ובמגוון עצום ומסחרי שאפילו מיוצא לחו"ל.
 




 
 
אז הלכתי השבוע לשוק בב"ש וקניתי פטריות יער מדהימות, גדולות, עמוקות ופריכות, ערבבתי

מרכיבים טעימים מכל המטבח והכינותי מתכון טעים בסגנון איטלקי, פריך בליווי ברוסקטות עם פלחי

שום, גבינה  ועגבנייה והמון טעמים מיוחדים.
 

להלן מתכון הפטריות הטעים שלי.  מוזמנים לנסות ולשתף, איך היה:
 

המצרכים:

מספר פטריות גדולות – קוטר בין 7-15 ס"מ
שמן זית איכותי
בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
חופן אגוזי מלך ואגוזי ברזיל קלויים מראש במחבת ללא שמן
עלים מ- 2 גבעולי תימין
עלים מ- גבעול רוזמרין
עלים מ- גבעול אורגנו
עלים מ- גבעול מיורן
קורט מלח גס
1 כף רכז רימונים
2 תאנים מיובשות קצוצות דק
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף חומץ אורז או חומץ בלסמי /חומץ תפוחים
1 גבעול קטן של סלרי קצוץ דק (כולל העלים)
2 כפות יין לבן חצי יבש (אמרלד ריזליג הינו יין מצויין לכך)
50 גרם גבינת מוצרלה
50 גרם פרמז'ן
 

אופן ההכנה: 
  • מוציאים לפטריה את הרגל וקוצצים חלק ממנה, מרוקנים בעזרת כף את הפטריות  ומעמיקים את המקום (התוכן משמש למילוי הפטרייה)


















 
  • מטגנים בצל עד השחמה בשמן זית ומוסיפים את העלים, הסלרי וכל המרכיבים היבשים
  • מוסיפים את החומץ והתבלינים ובסיום מוסיפים את היין ומטגנים עוד מספר שניות
  • מקררים מעט את המילוי ומערבבים את המילוי עם הגבינות
  • בינתיים מסדרים את הפטריות בתבנית על נייר אפייה ומזלפים לכל פטרייה מעט שמן זית בתחתית
  • מוסיפים מעט מהמילוי לכל פטריה ומוסיפים זילוף קטן של שמן זית מעל הפטריות
  • מוסיפים מעל את חצי רגל הפטריה
  • אופים בתנור  ל-10 דקות בחום גבוה מאוד ומגישים חם עם ברוסקטה חמה ופריכה
 
ניתן לשלב עם סלט ירוק של עלי חסה או לקשט בקרוטונים פריכים תוצרת בית

 
 

 
 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים