תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 
 פאי לימון
 
 


הביקוש לחמוץ מתוק הזה בשיאו בעיקר בחורף.  הלימונים קיימים  היום בשוק לאורך כול השנה, וניתן לאכול את הפאי הזה מייד עם הכנתו וכאשר הוא קר מהמקרר או המקפיא. ניתן לעטוף אותו בשכבת מרנג (קצף של נשיקות מתוק שנצרב בעזרת ברנר) או לשחק עם הצבע הלימוני ולתת לו קישוטי שוקולד יפים בצורות שונות.  אז הנה המתכון המלא, עם כול התוספות והפטנטים:

לבצק פריך:
סרטון להכנת בצק פריך של שוקוהוליק עם שחר בסדנת פורים לילדים:  http://youtu.be/FnRjvB9wX78


200 גר` קמח

100 גר` מרגרינה

1 ביצה שלמה

5 גר` מלח

1 כף מים

20 גר` סוכר

אופן ההכנה: במיקסר מכניסים ומקציפים ראשונים במהירות גבוהה  את הסוכר המרגרינה והמלח למספר דקות עד לאיחוד, מוסיפים את הביצה מעורבבת במים במידות קטנות ומעבירים לאחר איחוד הביצה והמים למהירות נמוכה.  מוסיפים קמח במספר פעימות  עד שנבלע ולא יותר.

נותנים לבצק לנוח בחוץ בחורף או במקרר בקיץ לחצי שעה.

מרדדים לעלה בעובי 1/2 סנטימטר, מניחים על תבנית בעזרת מערוך ומצמידים לדפנות.   כאן אפשר להשתמש באפייה עיוורת שמשמעותה להכניס משקולת בדמות קטניות על הבצק ולאפות לכ-5 דקות עד שהבצק מתקשה (על מנת שלא יפלו הדפנות).  את הקטניות נניח על שכבה כפולה של נייר כסף שהנחנו על הבצק.

לאחר האפייה העיוורת מורידים את נייר הכסף ואת הקטניות ואופים עוד 5 דקות לאפייה טובה גם לתחתית שהייתה תחת נייר הכסף.

חשוב: האפייה צריכה להיות מלאה ולא חלקית, מאחר ואין אפייה נוספת ללימון בתוך הבצק.

במקביל לשתי האפיות מכינים את מלית הלימון שתיכנס לבצק ולשם כך צריך:

מלית לימון (אפשר לאכול גם עם כפית, ילדים מאוד אוהבים את זה):

לחלק א`- 200 מ"ל מים, 100 מ"ל מיץ לימון וגרד לימון, 200 גר` סוכר וקורט מלח.

לחלק ב`- 30 גר` קורנפלור, 3 חלמונים +50 מ"ל מים.

מהלך עבודה:

מערבבים את כול מרכיבי חלק א` ביחד ומרתיחים בסיר, בזמן ההרתחה מכינים תערובת של מרכיבי חלק ב` ומערבבים עד לאחידות ומונעים גושים.

יוצקים מצקת מלאה של חלק א` לתוך חלק ב` לשם השוואת טמפ` ומערבבים ואז עושים ההפך ואת כול התערובת של חלק ב` יוצקים לתוך הסיר עם חלק א` ומערבבים עד לרתיחה והתעבות התערובת.

את תערובת המילוי יוצקים על בצק הפאי שהכנו בעודם חמים ומכניסים לתנור לעוד 10 עד 14 דקות.

ראה תמונה ללא מרנג, לאחר יציקת הלימון והתקשותו:
 

מרנג (מכאן שמו LEMON MERINGUE):

לאחר סיום שני השלבים הראשונים, מצננים את הבצק והמלית ויוצרים את המרנג. 

המרכיבים:

 3 חלבונים ו-משקל כפול של סוכר (רצוי אבקת סוכר).

מקציפים במהירות גבוהה ביותר כ-5 דקות ויותר (עד 10).

כדאי להוסיף קורט מלח לחלבונים בזמן ההקצפה או מעט מיץ לימון. זה נותן קצף קשיח יותר, למרות שיש האוהבים אותו אוורירי ולא מאוד נוקשה
 

ניתן לשפוך את המרנג סתם כך כמו עננים מעל או לזלף באיטיות בנטיפים בעזרת שק זילוף עד למילוי כול החלק העליון.

למי שיש ברנר ניתן להשחים ליופי או להכניס לגריל שהודלק מראש (כמו סלאמנדר) לכ-2 דקות או עד השחמה לפני ההגשה.
 

הערה: ציפוי המרנג לא מחזיק יפה מעמד ללא אפייה ולכן רצוי לזלפו ממש לפני ההגשה.

עצה שוקולדית:

 

 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים