תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 

עוגיות שוקולד מושלגות
 

עוגיות קלות להכנה, יפות למראה עם פטנט נפלא לילדים ולסקרנים, טובות להעסיק בפעילות של שוקולד ונמסות בפה.
קודם תמונה ואח"כ מתכון, הרי אנחנו אוכלים בעיניים, נכון ???


עוגיות מושלגות לאוהבי שחיתות

מצרכים:
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
100 גרם סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
 120 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שקדים טחונים
כוס סוכר לציפוי ראשון

2 כוסות אבקת סוכר לציפוי שני
 
אופן ההכנה:
1. ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה קליפת תפוז.
מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים.
מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית ובמקרר היא מתקשה (כמו גנאש)
2. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ- 40 יחידות (אפשר גם 2 ס"מ-80 יחידות). 
מגלגלים כל כדור בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווח של קוטר עוגיה.
3. אופים בחום של 180 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע (במהלך הצינון הן מתקשות).
4. שומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.
 
גיוונים:
לטעם אגוזי לוז: מחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
לטעם קפה: מוסיפים 3 כפות אספרסו חזק מוכן וקר







 

 

 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים