תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 

איטליה !




הו הו, איטליה !!

כמה אפשר לבקר, וכמה אפשר לראות?

מסתבר שאף פעם זה לא מספיק.


 

זה כמעט בלתי אפשרי להמליץ על מאכלים איטלקיים באופן ספציפי. האוכל האיטלקי הוא כל כך עשיר, מגוון וטעים עד שקשה לבחור על מה להמליץ.

בנוסף, האוכל באיטליה הוא אוכל עונתי מאוד כך שבתקופות שונות בשנה תתקלו במאכלים שונים.

ובכל זאת, הנה כמה דברים שאולי תרצו לדעת על אוכל איטלקי. 
 
המטבחים האזוריים השונים של איטליה, אף ששימרו משהו מאופיים הייחודי, השתלבו יחדיו לאותו המטבח האיטלקי הייחודי המפורסם בעולם כולו,

ובצדק. סגנונות הבישול משתנים ממקום למקום, מהתבשילים הבשריים העשירים, הכבדים ועתירי השמנת של הצפון ועד המאכלים המתובלים והחריפים

של הדרום החם העשירים בשמן זית, עגבניות ופירות ים. 
 
במחוז אמיליה רומאניה שבצפון איטליה מכינים כמה מהמאכלים המפורסמים ביותר בעולם המערבי: ספגטי בולונז, לזניה וטורטליני. ליגוריה היא מולדת

הפסטו, אותו ממרח שמימי וטעים שהפך לפריט מרכזי במטבחים רבים בישראל וכמובן בכל בית קפה או מסעדה מצויים. הפסטו הוא בשיאו כאשר

משלבים אותו עם עגבניות מיובשות המונחות על פוקאצ'ה חמה. פוקאצ'ה עבור האיטלקים היא פשוט פיתה.
 

באשר לקינוחים, אין כמו הקינוחים של סיציליה הדרומית: קסטה - עוגת טורט ממולאת בגבינת ריקוטה, קאנולי - שפופרות בצק בקרם וניל וזאבאיונה -

קרם ביצים מתוק. כולם חלומיים.


 

שלושת תוצרי המטבח האיטלקי הידועים בעולם הם הפסטה, הפיצה והגלידה

הפסטה היא המאכל הבסיסי ביותר באיטליה והיא מוגשת לעיתים רבות כמעין מנת פתיחה למנה הבשרית המרכזית. החשיבות של הפסטה במטבח

האיטלקי יצרה גיוון רב בצורות הפסטה השונות. על אף הצורות השונות של הפסטה, כל סוג פסטה עשוי מאותם חומרים בסיסיים - קמח ומים. ההבדל

הוא בהתאמה של הרטבים לצורת הפסטה. אין מקום באיטליה בו לא תוכלו להזמין פסטה, כאשר הספגטי הוא הפופולארי והנפוץ ביותר מכל סוגי הפסטה.

אל תתפלאו אם הפסטה שתזמינו תהיה קשה יחסית לישראל, האיטלקים לא מאמינים בבישול יתר של הפסטה ומקפידים על דרגת עשייה מחושבת

הידועה בשם אל דנטה. 
 
הפיצה היא הגאווה של דרום איטליה ומייצגת בגאווה את המטבח המקומי של האזור. מקורה היה בפיתות שהובאו לאזור בעת הכיבוש הערבי ושימשו

לבסיס המאכל תוך הוספת עגבניות, גבינה ותבלינים. הפיצה הידועה ביותר, זו שאסור לוותר עליה, היא הפיצה הנפוליטנית. מדובר בפיצה "רגילה"

העשויה מבצק דק מאוד המכוסה ברוטב עגבניות, תבלינים וגבינת מוצרלה ונאפית בתנור לבנים לוהט. 
 
הגלידה או הג'ילטו היא הקינוח הלאומי של איטליה. כל איטליה, מדרום עד צפון, מרושתת בגלידריות מקומיות המציעות גלידה בטעמים שונים, במרקמים

שונים ובצבעים שונים הייחודיים לה. הסוד למצוא את המקום הנכון לרכוש בו גלידה הוא לקנות איפה שיש את התור הארוך ביותר של המקומיים. אם

מישהו מוכן לחכות הרבה זמן עבור משהו פשוט כמו גלידה, זה אומר הרבה. שימו לב, גלידה לא אמורה להיות יקרה והיא נחשבת למאכל מהיר ועממי. אל

תשלמו מחירים מופרזים. 

 
 
זו הייתה נגיעה קלה ביותר במטבח האיטלקי אך דבר אחד בטוח, קפה, בירה ויין משובחים תמצאו כמובן בכל רחבי המדינה ולרוב במחירים נמוכים לרמת

האיכות המוצעת. 
 
 
אז היכנסו למתכונים המוצעים, וכיתבו לנו אם בא לכם עוד, תמיד יש מה ללמד ותמיד כדאי להתנסות בסדנאות של שוקוהוליק


לקוח מהאתר http://tripreview.co.il/Articles/Italy/food-in-italy
 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים