תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 
לחמניות מצה כשרות לפסח  בשדרוג עם פסטו שום או בצל מטוגן


 



פסח נחשב בפני כולם כחג של עבודה קשה, עבודת פרך, אם לא בשביל המצרים, אז בשביל הבית והילדים בחופשה.
 
בחו"ל יש ניקיון אביב (spring cleaning) אצלנו ניקיון פסח - כך שהסיבה שונה, אבל המטרה דומה: מעבר בין עונות, מעבר בין אנרגיות:

מחוסר תנועה והתכרבלות לתנועה ותזזיתיות בלתי פוסקת. זה גם הזמן שיש מחלות באוויר, אבל אין כמו חופש כדי להיות חולים.


ביחד עם זאת, שום דבר לא יניא אותנו מלהכין את התחליף ללחם.  תחליף שמזכיר את לחמניות הבצק הרבוך, והמתכון שלפניכם מקביל כמעט,

מלבד הקמח בפחזניות הרגילות המתחלף בקמח מצה בלחמניות הפסח.

למרות שהיום יש בורקסים כשרים, רוגלך כשר ואפילו ביסלי כשר לפסח, לחמניות ברמה שתכינו לבדכם, ללא טעמי לוואי וללא חומרים משמרים לא

תוכלו למצוא בשום מקום.

יש להקפיד בפסח לאפותן היטב, כדי שלא יהיו נוזליות בפנים, וכן לכסות בבד אחרי האפייה, על מנת שהנוזלים שנותרו בהן לא ישתחררו לאוויר

והלחות והרכות שלהן תישמר.



החומרים:

  1. 400 מ"ל מים,
  2. 200 גר` מרגרינה או שמן (בריא יותר) או חמאה לחלבי בלבד (טעים יותר)
  3. כפית מלח,
  4. 1כפית סוכר
  5. 400 גרם קמח מצות (דק ואיכותי ככול האפשר)
  6. 7-8 ביצים מספר 3 (מדיום)
 
אופן ההכנה:
מרתיחים את ארבעת המרכיבים הראשונים על הכיריים ומרתיחים

מוסיפים אחרי הרתחה בבת אחת את 400 גרם הקמח המצות,  ומערבבים נמרצות עם כף עץ עד שנפרד מהדפנות ויוצר עיסה אחידה.

מעבירים למיקסר ב-וו גיטרה (גם נקרא וו K).  אם אין מיקסר בפסח, אפשר ידני עם מקציף ידני (לא חשמלי, כי הוא חלש מייד וישרף מהר מדיי)

ומערבבים עד להפשרה או קירור מוחלט על מהירות בינונית.

במהלך הערבוב ואחרי שמתקרר די הצורך, מוסיפים ביצים בזו אחר זו (לא מוסיפים עוד אחת עד שהקודמת נבלעת),שימו לב שהן  לא עפות

במהירות מופרזת.
 
עקרונית למתכון דרושות בין 7 ל-8 ביצים מספר 2, אך הדרך הטובה ביותר לבדיקת מוכנות העיסה היא בבדיקה בין האצבעות, אם לקחתם מעט

מהעיסה בין שתי אצבעות ונוצר חוט ארוך, התערובת מוכנה (לא לשכוח כמובן להפסיק מיקסר לפני הכנסת אצבעות).


בשלב זה, ניתן להוסיף לקראת הביצה האחרונה – בצל קצוץ מאוד ומטוגן קלות וקריר, שום קצוץ דק ומטוגן או כף פסטו מוכן או אפשר להכין

בעצמכם ראו מתכון באתר שלי:


מכניסים את תערובת הבצק ללחמניות המצה לשק זילוף (רצוי חד פעמי חזק) כי התערובת סמיכה מאוד.

יוצרים נחשים בעובי נקניקיה ויותר (חייבים לנסות פעם אחת ולראות כמה עבה הן מתנפחות).

שימו לב לרווח בין הפחזניות, כי הן גדלות בנפחן פי-3.

אופים בתנור מחומם ל-250 מעלות עד השחמה בחוץ (כ- 5 דקות)  ואז מורידים ל-180 מעלות לעוד כ- 15 דקות.

כשמוציאים והלחמניות  לא מתכווצות חזרה, מקררים והלחמניות מוכנות אם הפחזניות נופלות לכם (לא סביר) הכניסו מייד לתנור לאפייה נוספת עד

אפייה מלאה.
 
כמובן שהתוספות ישמשו לסנדוויצ'ים לטיולים שלכם בפסח ואם רוצים ממרח שוקולד, פשוט הפחיתו מעט במלח והכפילו את כמות הסוכר.
 
 
בתאבון ופסח כשר ושמח


יובל השוקוהוליק  : 054-6401090

www.chocoholic.co.il

 
 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים