תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 
טראפלס קפה מגולגלים בקקאו משובח




שוקולד הוא כמו תחליף לסם.

עובדה, יש כול כך הרבה מכורים לו שפשוט לא יכולים לעמוד בפניו.

קפה הוא סוג של סם ממכר, וגם אותו יש מכורים שלא יכולים להפסיק ולצרוך.

אז השילוב בין השניים הוא בהחלט התשובה האולטימטיבית.

שילוב של שוקולד וקפה בטראפלס משגעים, עגולים וסימטריים, אך אין זו חובה מתמטית מוחלטת.

יש כאן שוקולד בלגי מריר, רצוי 73%, קפה איכותי - רצוי ממכונת אספרסו בריכוז גבוה ביותר ושמנת איכותית.

את השוקולד ניתן להחליף גם בשוקולד חלב איכותי ולתת תחושת קלילות ומתיקות לאלה מביניכם שלא אוהבים מאוד מריר.

כדאי לזכור את תכונותיו הבריאותיות של השוקולד וככול שהוא מריר יותר, כך הוא בריא יותר.

בזכות התאוברמין הניחן בסגולות האנטי שיעוליות שלו,ואנטי ויראליות (נוגד חימצון) השוקולד הופך ממצרך משמין בלבד למצרך בריא ביותר.

תוסיפו מרכיב כזה להתמכרות הקבועה שלכם והרי קיבלתם תרופה למרעין בישין רבים- טראפלס מטריף.

אז הנה מתכון מטריף לטראפל מהולים בקפא מהביל, מתאים לכול אירוח, לקינוח ביום חורף קר עם כוס קפה שמשתלבת (וגם מתחרזת)  יפה : 

חומרים:

200 גרם שוקולד חלב או מריר משובחים

50 מ"ל שמנת רתוחה באחוזי שומן גבוהים (38% ועד 42%)

כפית אבקת קפה איכותי (מורתח עם השמנת או 2 כפות אספרסו מרוכז (קצר)

אופן הכנה:

מטמפררים שוקולד על בן מרי או במכונת טימפור (למד כיצד)

(שימו לב שהטמפראטורה לא תעלה מעל 45 מעלות, למנוע פגיעה באיכות השוקולד)

מרתיחים את השמנת ומוסיפים אותה על השוקולד

(אם כבר הוספנו אבקת קפה לשמנת עוברים לשלב הבא ואם עדיין לא, מוסיפים את האספרסו לשמנת ומרתיחים יחד)את ערבוב השמנת עם השוקולד מבצעים בעדינות (ממתינים מספר דקות, מתחילים בערבוב במרכז השוקולד ואז מאחדים את כול התערובת).

אחרי שערבבנו והתערובת נחה במקום קריר והתקשתה, מעבירים את התערובת לגלגול ידני (עם כפפות ללא אבקה)

אחרי הגלגול, מעבירים לגלגול בקקאו איכותי (100% קקאו טהור)

יש לגלגל בידיים לכדור, מעט זמן ככול האפשר (למנוע התכה של השוקולד)

והרי טראפלס מושלמים ועגולים.
 

בהצלחה ובתיאבון

 

יובל השוקוהוליק - 054-6401090

סדנאות שוקולד בדרום ובכול מקום בארץ
 

 

 

 
 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים