תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 

 

טנזייה (תבשיל פירות יבשים מרוקאי) על מצע פוקאצ'ה פריכה

 

הטנזייה היא פצצת אנרגיה ומכילה פירות יבשים לפי הטעם, בליווי ריבת בצל ואגוזים שונים.   

את תבשיל פירות-יבשים, ה"טנזייה", נהוג להגיש כתוספת ליד אורז או בשר, בעיקר בחגים ואירועים חגיגיים, אך הפעם נשלבו עם הפוקאצ'ה, הלחם האיטלקי המפורסם בעולם.

 

 

הפוקצ'ה האיטלקית עשוייה בצק רך וגמיש והאפייה המשולבת של הבצק המלוח מעט, התופח ועוטף את הפירות היבשים במעטפת פריכה, בשקעים חמימים המתאימים לימי החורף הקרים, עושים את ט"ו בשבט ליום הקר והיקר של השנה. 

אוצר בלום של אוכל להגיש לכל המשפחה ולמלא את הבית בניחוחות של אפייה ביתית שממלא את כל הבית באדים ואת הבטן בחווייה הטעימה ביותר של הטבע.

 

מצרכים לטנזייה:

 

6 בצלים קלופים וחתוכים לרצועות דקות

100 גרם שזיפים יבשים ללא גלעין

100 גרם צימוקים לבנים

100 גרם דבלות

100 גרם משמשים יבשים

100 אגוזי מלך קלופים

100 גרם אגוזי פקאן קלופים

50 גרם שקדים מולבנים שלמים

דבש או סילאן.

 

אופן ההכנה:

 

שוטפים היטב את הפירות היבשים ומניחים בקערה

מעל מפזרים כ-4 כפות סוכר.

 

מקלפים את הבצלים וקוצצים לחצים של פרוסות חצי בצק דקות (כ-2 מ"מ).

 

מטגנים את הבצלים עד להזהבה בשמן ללא טעם לוואי (שמן קנולה)

מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים יחדיו.

מוסיפים כוס מים. (אפשר להוסיף יין, או מיץ ענבים).

 

מעבירים ללהבה נמוכה ומוסיפים כפית קינמון, קורט מלח, מעט פלפל שחור וכף דבש. מבשלים כמחצית השעה (בזמן זה מתחילים את הכנת בצק הפוקצ'ה לתפיחה).   משגיחים שלא יישרף ואם צריך מוסיפים מים. יש להגיע  למרקם ריבה סמיך אך עם מספיק נוזלים למריחה על הפוקצ'ה.

 

  

הפוקאצ'ה

החומרים:
1 קילו קמח
50 גרם שמרים יבשים / חצי קוביית שמרים טריים / 1 שקית שמרית
2+2/3 כוסות (650 מ"ל) מים
2 כפות סוכר
כף מלח 
1/3 כוס שמן זית
 

שלבי ההכנה:
מכניסים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות.
מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי.
מרדדים ידנית או עם מערוך לבצק שטוח  בעובי כ- 1 ס"מ, יוצרים בבצק גומות בעזרת האצבעות.    

 

 

בניית המנה : 

יוצקים מתערובת הטנזייה על הבצק ודורגים שרוטב ופירות יכנסו לגומות, אם לא, אז לוחצים אותן לבצק.
אופים בחום של 200 מעלות למשך 15 דקות עד שהפוקאצ'ה  ריחנית וזהובה גם מלמטה.

פורסים לריבועים / רצועות אלכסוניות ומגישים.

 

 

 

יובל חדד

קונדיטור ושוקולטייר, שוקוהוליק

מנחה סדנאות שוקולד גורמה, בישול, אפייה בכל הארץ

Chocoholic.co.il

עכשיו גם במועדון העסקים שלנו בב"ש – www.bcb7.co.il

054-6401090

 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים