תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 
שוקולד  

שוקולד הוא תוצר העשוי מזרעים מותססים, קלויים וטחונים של עץ הקקאו הטרופי (Theobroma cacao; "תאוברומה" ביוונית 'מזון האלים').
השוקולד הוא שילוב של
מוצקי קקאו וחומצת שומן (חמאת קקאו).
הוא בדרך כלל ממותק עם
סוכר ומרכיבים נוספים ומיוצר כחפיסות שוקולד או כמשקה הנקרא שוקו.

ישנם שלושה זנים של עצי קקאו אשר בפוליהם משתמשים לצורך הכנת שוקולד:

1. היקר, המבוקש והנדיר ביותר הוא הקריולו, המשמש כ־10% מ
תעשיית השוקולד. לפולים של עץ זה טעם מריר פחות וארומטי יותר מאשר שאר פולי הקקאו.

2. פורסטרו הוא הזן הפורה ביותר, בו משתמשים ב־80% מתעשיית השוקולד.

3. טריניטריו שהוא הכלאה של שני הזנים האחרים והוא משמש ב־10% מהשוקולד בתעשייה.

מקור המילה שוקולד הוא בשפת נאהואטל של האצטקים, אשר הפיקו מהזרעים משקה שאותו כינו "שוקולטל" (xocolātl).


מחזור חיי עץ הקקאו:

 

פרח עץ הקקאו פרי עץ הקקאו-תרמיל פולי קקאו- זרעים





 

 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים