תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 

פאי דובדבנים וקרם וניל על בצק פריך 

(רמז, רצוי להתחיל במלית הדובדבנים)

                                                                                      



עונת הדובדבנים הקצרה, מאלצת את רובנו לאכול דובדבנים מקופסא או להסתפק באכילתם בעונה קצרה ולהתגעגע כל השנה לתחילת הקיץ.
אז אם יש לכם דובדבנים טריים, כמו שאנחנו קטפנו אמש במושב מעון בחבל יתיר, אתם מוזמנים להכין את הפאי הטעים והמתקתק/חמצמץ לפחות פעם אחת, עד השנה הבאה...



לבצק פריך:
סרטון להכנת בצק פריך של שוקוהוליק עם שחר בסדנת פורים לילדים:  http://youtu.be/FnRjvB9wX78


300 גר` קמח

200 גר` חמאה, חתוך לקוביות

1 ביצה שלמה

5 גר` מלח

1 כף חלב

50 גר` סוכר
(לפרווה, ניתן להחליף את החמאה במרגרינה ואת החלב במים קרים)

 

אופן ההכנה: מערבבים את כל המצרכים במעבד מזון ומערבבים עם להב מתכת עד שמתאחד, ניתן להוסיף שמנת לעידון המרקם.

נותנים לבצק לנוח בחוץ בחורף או במקרר בקיץ לחצי שעה.

מרדדים לעלה בעובי 1/2 סנטימטר, מניחים על תבנית בעזרת מערוך ומצמידים לדפנות.   כאן אפשר להשתמש באפייה עיוורת שמשמעותה להכניס משקולת בדמות קטניות על הבצק ולאפות לכ-5 דקות עד שהבצק מתקשה (על מנת שלא יפלו הדפנות).  את הקטניות נניח על שכבה כפולה של נייר כסף שהנחנו על הבצק (לא חובה בד"כ).

לאחר האפייה העיוורת מורידים את נייר הכסף ואת הקטניות ואופים עוד 5 דקות לאפייה טובה גם לתחתית שהייתה תחת נייר הכסף.

חשוב: האפייה צריכה להיות  חלקית.


למלית: 
קרם וניל: מערבבים קלות עם מקציף ידני,  2 חלמונים(צהוב), 2 כפות מחוקות סוכר, 1 כפית וניל, 100 מ"ל שמנת, 
שופכים על הבצק האפוי חלקית

דובדבנים: מגלענים כחצי קילו דובדבנים בצבע שרוצים, מוסיפים כף סוכר ומניחים בצד.  לאחר 10 דקות מבשלים את הדובדבנים עם הסירופ שהופרש מהם עד שהרוטב מסמיך ( כ20 דקות).
מוסיפים את הדובדבנים (קרים או חמים) על קרם הוניל, 

מעטרים, אם רוצים בבצק פריך בפסים יפים, או מוסיפים בצק פריך פירורים (שטרויזל) על הכל, או עוטפים בבצק שלם נוסף ומחוררים ליציאת אדי נוזלים.


אופים כ- 20 דקות, עד שמשחים מלמעלה, מגישים עם כדור גלידה (וניל/ דובדבנים, לפי הטעם)  או קר , חצי קפוא ביום חם



בתיאבון משוקוהוליק
להזמנת סדנאות שוקולד, אפייה, ובישול
חייגו
054-6401090





 

 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים