תעשו לנו שוקוהולייק

 

 
054-6401090
סדנאות שוקולד גורמה,
בישול ואפיה


054-6400043
הרצאות על הומור, סדנאות צחוק, סדנאות שוקולד

 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:

 
 
מתכון קרמבו



 
קרמבו הוא ממתק שלא התחיל בארץ אבל הישראלים אימצו אותו מאוד מהר.  הוא נקרא בעולם Flødeboller



סרטונים של ייצור במפעל דני קטן או ביתי בחו"ל: https://www.youtube.com/watch?v=l7NhgHi1y9E, https://www.youtube.com/watch?v=piCejohmd88


סרטונים ישראלים לייצור קרמבו : https://www.youtube.com/watch?v=_usuhJc1hVc




לפניכם מתכון קרמבו מוצלח:

 
החומרים:
 
4 חלבונים
250 גרם סוכר
50 מ"ל  מים
1 כפית אבקת ג'לטין


300 גרם שוקולד מריר, רצוי באיכות מעולה של 73%
2-3 כפות שמן קנולה או חמאת קקאו (רצוי)
קוקוס או סוכריות (לפי הטעם)


 
שלבי ההכנה:
 
מקציפים את החלבונים עד קצף רך וממשיכים להקציף לאט.
בינתיים מניחים את הג'לטין עם מעט מים קרים לתפיחה ולמרקם ג'לטיני
מניחים בסיר קטן את המים יחד עם הסוכר ומביאים לרתיחה.עד 120 מעלות (שלב הכדור הרך)

 מפעילים את המיקסר על המהירות הכי גבוהה ומוסיפים לסירופ את הגל'טין ומערבבים.
שופכים בזרם דק את הסירופ עם הג'לטין אל תוך קערת המיקסר תוך כדי הקצפה, עד שכל הסירופ נגמר ומתקבל קצף יציב ומבריק (אפשר להוסיף לקראת הסוף צבע מאכל, נס קפה ועוד)
מזלפים בעזרת שקית זילוף וצנטר  חלק או משונן, לפי הצורה המועדפת את קצף החלבונים על עוגייה עגולה לטעמכם.
מעבירים  למקפיא לשעה להתייצבות.
מתיכים שוקולד  ומוסיפים שמן  או חמאת קקאו עד שהשוקולד פחות סמיך .

וטובלים את הקרמבו בציפוי השוקולד. מקשטים בעוד שוקולד או קוקוס או סוכריות.
מקפיאים או מגישים מייד לטעמכם.






מתכון קרמבו לחורף טעים משוקוהוליק


                                     
 


שוקוהוליק, כי אם כבר להתמכר...
 
שוקוהוליק - יובל חדד  |  yuval.hadad@gmail.com  |  0546401090

לייבסיטי - בניית אתרים